Onze ervaring

De historie van de VLAQ Groep begint al meer dan 100 jaar geleden. Als diverse familiebedrijven, begonnen in de infra, kunststoffen en vloerbedekkingen, is de groep nu uitgegroeid tot een samenwerkingsverband waarbij al deze disciplines worden gecombineerd en uitgebreid. En dat samenwerkingsverband blijft in beweging. We delen specialistische kennis, procesbeheersing, innovaties, technologische ondersteuning en investering in digitalisering. Die vooruitgang in combinatie met onze ervaring, maakt dat onze klanten zich goed voelen bij de VLAQ Groep.

'Veiligheid, toegankelijkheid en kostenbeheersing zijn essentieel. En als het kan ook graag mooi.'
Bedrijfsleider Infra
'Een ‘healing environment’ dat aansluit bij de wensen van personeel, bezoekers en patiënten.'
Projectmanager Zorg
'De technische levensduur kan een doorslaggevende factor zijn voor uw kosten.'
Hoofd calculatie Technisch Bureau
Overheid

Overheidsprojecten moeten aan specifieke regelgeving voldoen. Veiligheid, toegankelijkheid en kostenbeheersing zijn essentieel. En als het kan ook graag mooi. Ervaring en kennis zijn hiervoor belangrijk. Het juiste systeem voor de juiste toepassing, en natuurlijk gecertificeerd! Zo zijn onze slijtlagen gecertificeerd en we werken met BREAAM, LEAN, ISO, SROI, et cetera. Ook dat maakt de VLAQ Groep een bewezen en betrouwbare partner voor centrale en lokale overheden. Van scholen, musea, zorginstellingen en gevangenissen tot aan ministeries, bibliotheken en universiteiten. Heeft u een vraag of wilt u meer weten over ons aanbod? Wij denken graag met u mee.

VLAQ
zorg

Juist in de zorg is ontzorging essentieel. En dat kan met de juiste kennis, ervaring en service. Wij creëren een ‘healing environment’ die aansluit bij de wensen van personeel, bezoekers en patiënten. Wij snappen uw bedrijfsvoering en vertalen die naar een optimaal concept. Wij denken met u mee, in kleine en grote projecten. En niet alleen over de aanschaf, onderhoud en technische eisen maar ook over het logistieke proces.

Wij hebben ervaring in diverse ziekenhuizen met meerjarenplannen voor aanschaf, onderhoud en renovatie. We zorgen ervoor dat uw dagelijkse processen zo min mogelijk hinder ondervinden, bijvoorbeeld door de inzet van nieuwe technieken die droogtijden voor kunststofvloeren minimaliseren. Verder is het belangrijk te weten wat voor materiaal voor welke toepassing geschikt is. Denk aan veiligheid, schoonmaak, chemische resistentie, belastbaarheid. Ook eisen op het gebied van lichtbeleving of prikkels kunnen van belang zijn.

Wij geven objectief advies over de juiste vloersystemen, raambekleding en onderhoud. Maar ook voor klein dagelijks onderhoud, reparaties of advies bent u bij ons op het juiste adres. U hebt direct contact met een projectleider die uw organisatie en uitdagingen kent.

Onderwijs

De VLAQ Groep is specialist als het gaat om scholen, opvang, kantines, universiteiten, et cetera. Kleurbeleving, veiligheid maar ook functionaliteit zijn van belang. En denk bijvoorbeeld ook aan akoestiek en lichtbeleving. Door het totale aanbod van verschillende vloersystemen en raambekleding geven wij het juiste advies voor de juiste ruimte. Gangen slijtvast en makkelijk te onderhouden? Kantine en practica lokalen vloeistofdicht? Mooie schoonloopmatten? Sportvloer? Verduisteringsgordijnen? Kunststofvloeren, PVC, zachte vloerbedekking, raambekleding, zonwering of parket … de VLAQ Groep adviseert en regelt op maat.

Onderwijs

De VLAQ Groep is specialist als het gaat om scholen, opvang, kantines, universiteiten, et cetera. Kleurbeleving, veiligheid maar ook functionaliteit zijn van belang. En denk bijvoorbeeld ook aan akoestiek en lichtbeleving. Door het totale aanbod van verschillende vloersystemen en raambekleding geven wij het juiste advies voor de juiste ruimte. Gangen slijtvast en makkelijk te onderhouden? Kantine en practica lokalen vloeistofdicht? Mooie schoonloopmatten? Sportvloer? Verduisteringsgordijnen? Kunststofvloeren, PVC, zachte vloerbedekking, raambekleding, zonwering of parket … de VLAQ Groep adviseert en regelt op maat.

In samenwerking met andere partijen denkt de VLAQ Groep mee met innoverende ideeën op het gebied van intelligente vloeren. Deze vloeren worden met name toegepast in de zorgsector maar ook vanuit penitentiaire inrichtingen is er belangstelling. Een intelligente vloer die registreert of een bewoner bijvoorbeeld valt, struikelt of gewoon, dat er iemand loopt.
Industrie

Industriële vloeren moeten functioneel zijn. Slijtvast, chemisch resistent, naadloos en vloeistofstofdicht. Bedrijfsvloeren moeten een zware belasting kunnen hebben. Ze zijn een stabiele basis voor uw bedrijfsactiviteiten. En een goed vloersysteem betekent meer werkplezier! Dat vinden we bij de VLAQ Groep belangrijk: optimale gebruikersbeleving. Per bedrijfstak zijn de eisen verschillend. De foodsector vereist andere maatregelen dan een drukkerij, fabriek of technische ruimte. De technische levensduur kan een doorslaggevende factor zijn voor uw kosten. Maar ook onderhoud is een belangrijke factor. Bij de VLAQ Groep krijgt u het totaalplaatje. En ook bij functionele vloeren kunnen esthetiek en techniek prima samengaan. Dat hebben we al bij vele projecten bewezen.

infra

VLAQ is een bekende naam in de infra-wereld. Slijtlagen, parkeerdeksystemen, parkeergarages of pontons, u rijdt waarschijnlijk dagelijks over onze gecertificeerde slijtlagen en parkeersystemen. Ze zijn essentieel voor de leefbaarheid, veiligheid en economische groei. Wij beschikken over het vakmanschap om complexe infra-projecten te realiseren.

Meer over infra
BOUW

Bouw, nieuwbouw of renovatie: uw project is in goede handen bij de VLAQ Groep. Wij vertalen uw wensen naar een perfect resultaat. Groot of klein, meedenken is ons vak. Onze specialisten beheersen dat als geen ander. Ze kunnen u adviseren over de juiste toepassingen, logistiek en natuurlijk de kosten. Doordat wij werken met alle soorten vloersystemen en raambekleding geven wij u objectief advies. Dat merkt u als klant: een beter advies, een beter resultaat, een betere omgeving voor de eindgebruiker. Wij hebben ervaring met circulaire economie, cradle-to-cradle, LEAN, BREAAM, duurzaamheid, healing environments, SROI, FRC en diverse planningssystemen.

Retail

U gaat voor de ultieme beleving die past bij uw klanten en aansluit bij de identiteit van uw organisatie? De VLAQ Groep laat design en functionaliteit perfect matchen en ondersteunt u met de keuze voor de juiste materialen en systemen. Of uw voorkeur uitgaat naar pvc, gietvloeren, hout of zachte vloerbedekking: wij helpen u met een totaalconcept. Met als resultaat een concept dat past bij uw budget, uitstraling en functionaliteit. En denk ook eens aan onderhoud. Periodiek onderhoud verhoogt zowel de esthetische als de technische levensduur. Dat levert op termijn minder kosten op.

HOSPITALITY

De identiteit van de organisatie wilt u terugzien in materialen en uitstraling. De eindgebruiker moet zich prettig voelen, maar u wilt ook nadenken over zaken als hygiëne, schoonmaak, akoestiek en design. De VLAQ Groep vertaalt uw wensen en prioriteiten in onderscheidende oplossingen. Wij combineren esthetiek, techniek en budget en hebben alle gerenommeerde merken in onze collecties. Dus alles in één hand, één aanspreekpunt en service op maat.

Nieuwsgierig? Vragen? Uitdagingen?

Van harte welkom! Via ons contactformulier komt u direct bij de juiste persoon terecht. En die reageert uiteraard zo snel mogelijk op uw vraag.